Onze werkwijze

KeuzeLAB werkt volgens een bewezen formule. Het begint bij een realistisch zelfbeeld (wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?), vervolgens onderzoeken wij jouw mogelijkheden en stellen wij ter afsluiting gezamenlijk een actieplan op. Een studie kiezen is spannend, daar kun je best wat hulp bij gebruiken. Wij helpen je met ordenen, bieden structuur en geven je houvast. In vijf coachingsgesprekken doorlopen we samen met jou de drie volgende stappen:


IK VERKEN MIJZELF

Op basis van coachingsgesprekken en het Talentenonderzoek, ontdek je op interactieve wijze jouw kwaliteiten, vaardigheden en interesses. Een duidelijk zelfbeeld geeft richting aan jouw (studie)keuze: wat je kiest ben je zelf!


IK VERKEN MIJN MOGELIJKHEDEN

Op basis van onze gesprekken en uitkomsten van jouw Talentenonderzoek, begeleiden wij jou op gestructureerde wijze bij het onderzoeken van studies die passen bij jouw profiel. 

Dit is een actief en gericht proces!


IK HEB EEN STAPPENPLAN 

Op basis van de stappen die we samen hebben gezet, worden de uitkomsten van jouw traject concreet samengevat in een Persoonlijk Profiel.

Het resultaat is een gemotiveerde keuze voor nu en later! 


Bij KeuzeLAB adviseren wij alle drie de stappen te doorlopen voordat je een keuze gaat maken. Onze intensieve gesprekken gecombineerd met diverse opdrachten vormen de basis. Daarnaast maken we ook gebruik van onderzoeksinstrumenten zoals een speciaal ontwikkeld Talentenspel en erkende beroepskeuzetesten. 

Denk je te weten wat je wilt maar kom je niet tot actie? Twijfel je over je keuze? Hulp nodig bij je toelating: Selectiegesprek oefenen? Motivatiebrief onderbouwen? Pitch voorbereiden?

De coaches van KeuzeLAB helpen je graag!