Onze werkwijze

KeuzeLAB werkt volgens een bewezen formule. Het begint bij een realistisch zelfbeeld (wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?), vervolgens onderzoeken wij jouw mogelijkheden en stelt de KeuzeLAB coach ter afsluiting een Persoonlijk KeuzeProfiel samen. Een studie kiezen is spannend, daar kun je best wat hulp bij gebruiken. Wij helpen je met ordenen, bieden structuur en geven je houvast. In drie coachgesprekken doorlopen we samen met jou de drie volgende stappen:

1. JEZELF VERKENNEN (WIE BEN IK?)

Op basis van coachgesprekken en het Talentenonderzoek, ontdek je op interactieve wijze jouw kwaliteiten, vaardigheden en interesses. Een duidelijk zelfbeeld geeft richting aan jouw (studie)keuze: wat je kiest ben je zelf!

2. STUDIES VERKENNEN

Op basis van onze gesprekken en uitkomsten van jouw Talentenonderzoek, begeleiden wij jou op gestructureerde wijze bij het onderzoeken van studies die passen bij jouw profiel.

Dit is een actief en gericht proces.

3. ORIËNTEREN (IN ACTIE KOMEN)

Op basis van de stappen die we samen hebben gezet, is het nu tijd voor actie: voorlichtingsdagen bezoeken (open dagen, meelopen en proefstuderen) en worden de uitkomsten van jouw KeuzeLAB traject concreet samengevat in een Persoonlijk KeuzeProfiel.

Het resultaat is een gemotiveerde keuze voor nu en later!

Bij KeuzeLAB adviseren wij alle drie de stappen te doorlopen voordat je een keuze gaat maken. Onze intensieve gesprekken gecombineerd met diverse opdrachten vormen de basis. Daarnaast maken we ook gebruik van onderzoeksinstrumenten zoals een speciaal ontwikkeld Talentenspel en erkende beroepskeuzetesten.

Denk je te weten wat je wilt maar kom je niet tot actie? Twijfel je over je keuze? Hulp nodig bij je toelating: Selectiegesprek oefenen? Motivatiebrief onderbouwen? Pitch voorbereiden?

KeuzeLAB helpt je graag!