Scholen

Bent u mentor, decaan of rector van een onderwijsinstelling dan kan KeuzeLAB u op verschillende terreinen ondersteunen. Wij verzorgen diverse workshops zoals 'Ouders aan zet' en 'Wat je kiest ben je zelf'. Ook treden wij op als gastspreker bij informatieavonden en  studiemiddagen.

KeuzeLAB bekijkt samen met u welke lesprogramma’s of workshops kunnen worden ingezet ter ondersteuning van bestaande LOB-programma's. Hieronder enkele activiteiten:

Workshop "Blik op Jong Talent"

Workshop in de vorm van een talentenspel, speciaal ontwikkeld om jongeren te helpen bij het maken van een studie- en beroepskeuze. Het spel daagt jongeren op een interactieve en eigentijdse wijze uit om vragen als; wat kan ik?, wat vind ik leuk? en wat wil ik? te kunnen beantwoorden. “Blik op Jong Talent” biedt richting en houvast waardoor scholieren verder kunnen in hun keuzeproces. 

Interactief aan de slag!
Broer en zus spelen samen het "Talentspel", een leuk en waardevol onderdeel in het studiekeuzeproces.

Coaching eindexamenklassen 

Voor eindexamenkandidaten die hun studiekeuze nog niet hebben gemaakt begint vaak de tijd te dringen. Voor die scholieren hebben wij een verkort motivatieprogramma. 

Ondersteuning van mentoren & decanen

Naast het organiseren van workshops en het coachen van middelbare scholieren geven wij ook korte trainingen aan mentoren en decanen. In deze gesprekken reiken wij handvatten aan voor studiekeuzebegeleiding / training 'on the job', inzetten van LOB-instrumenten en het coachen van jongeren op het gebied van studiekeuze en motivatie. 

Training van docent naar 'didactische coach'

Docenten worden opgeleid om hun rol als coach verder te ontwikkelen: leerstrategieën optimaliseren, motiveren van leerlingen en doelgericht werken. 


Workshop StudiekeuzebegeleidingWorkshop Keuzestijlen