Jet - Ouder

Met 2 zoons (resp. 19 en 18 jaar) heb ik afgelopen najaar verschillende KeuzeLAB trajecten bij Mimi doorlopen; mijn oudste zoon rondt zijn MBO-opleiding af en mijn middelste zoon doet eindexamen HAVO. Beiden ambiëren een HBO opleiding. Na de eerste kennismaking met Mimi waren ze allebei direct enthousiast om te starten. Gedurende een korte, intensieve periode zijn ze positief gemotiveerd met uiteenlopende opdrachten, onderzoeken en interviews. Door de verschillende methodes en invalshoeken, geeft de uitkomst een bijzonder 360 graden beeld over je kind, zijn talenten, interesses én valkuilen. Als ouder ben ik blij verrast met nieuwe inzichten wat betreft henzelf, maar ook qua mogelijke studies die wij niet kenden én de stimulans die de jongens hebben gekregen om zelf actief aan de slag te gaan met hun toekomst. Mijn jongste zoon (15 jaar) die betrokken was bij een van de opdrachten heeft nu al aangegeven dit later ook te willen!


Reinier - Teamleider 4 & 5 HAVO Fioretti College

De elevator pitch:
Aan het begin van het schooljaar slaan de leerlingen met de elevator pitch meerdere vliegen in één klap. De leerlingen houden een korte presentatie over waar hun passie ligt, ze ’s ochtends hun voor uit komen of waar ze trots op zijn. Op deze manier leren de leerlingen elkaar in zeer kort tijdbestek zeer goed kennen. Hiernaast denken ze ook na waar ze goed in zijn en wat hen motiveert. Een mooie eerste stap in hun studiekeuzeproces in de bovenbouw.

De pilot didactisch coaching:
Meer eigenaarschap bij de leerlingen door middel van coaching. Leerlingen die motivatie-problemen ervaarden doordat ze onvoldoende uitdaging vonden bij de reguliere stof, ze onvoldoende perspectief zagen of de studievaardigheden voor goede resultaten misten werden een periode van ongeveer 7 weken intensief gecoacht. Het resultaat leerlingen voelden zich veel meer gemotiveerd en waren in staat veel bewuster keuzes te maken in hun leerproces. In een op maat gesneden programma werden docenten geschoold om deze leerlingen coachend te begeleiden.


Roy - Kandidaat

KeuzeLAB heeft mij heel erg geholpen met het kiezen van eenvervolgopleiding. Daarnaast heb ik ook een veel beter zelfbeeld gekregen.
Mijn sterke kwaliteiten en struikelblokken werden aangekaart, waardoor ik vervolgens een top 15 kon maken van opleidingen die bij mij passen. Langzamerhand 
kwam er een top drie uit met uiteindelijk een opleiding die ik het leukst vond.

Alles is soepel en goed verlopen. Ik ben erg tevreden met mijn keuze dankzij de hulp van Leonie van KeuzeLAB. Zonder de hulp had ik namelijk de verkeerde keuze gemaakt.


Barbara - Ouder

Nadat onze dochter 2 maanden voor haar eindexamen volledig in paniek was omdat ze geen idee had welke hbo opleiding ze moest kiezen en ook geen tussenjaar wilde, hebben we contact gezocht met keuzeLAB. Leonie heeft ervoor gezorgd dat onze dochter weloverwogen al haar opties heeft bekeken en uitgezocht wat niet en wel bij haar past. Het heeft haar (zelf)inzicht gegeven en veel zelfvertrouwen. Het was voor ons als ouder verrassend om bepaalde kwaliteiten te ontdekken die tijdens het proces naar boven kwamen. Dochter ging van 'geen idee' naar tien mogelijke, naar vijf en drie potentiële 'kanshebbers'. Er was nog even lichte paniek toen zij uiteindelijk een keuze moest maken tussen twee overgebleven studie's, maar na de meeloop dagen heeft zij vol overtuiging haar keuze gemaakt.  Wat wij toch nog even lastig bleken te vinden is om dan uiteindelijk de keuze van je zoon of dochter te accepteren. Wanneer je als ouder een voorkeur hebt voor juist die andere studie... Je kind heeft met hulp van Keuzelab er in een paar weken hard naar toe gewerkt. Respecteer die keuze.


Carl - Kandidaat

Toen ik begon aan mijn traject bij KeuzeLAB dacht ik dat ik alleen zou leren welke studie het beste bij mij past. Tijdens het traject bleek dat Mimi vooral bezig is met haar gasten kennis te laten maken met zichzelf, waardoor de studiekeuze zoveel makkelijker wordt. Ik had voor het traject dezelfde studie in mijn gedachten als na het traject, maar door de sessies heen ben ik er steeds zekerder van geworden en heb ik veel geleerd over wie ik ben en wat mijn kwaliteiten zijn.


Marijke - Oprichtster van Cabral instituut

Leonie en Mimi hebben een oprechte interesse in de ander en weten dat om te zetten in een integer advies op maat. Ze nemen plezier en een open blik mee in hun contacten.


Artemis - Kandidaat

When I first knew about KeuzeLAB I didn't really feel that something like this would actually help he choose a bachelor degree, because that was then my main issue,I had no idea what I wanted to study.As it turned out it was more helpful than I had ever imagined.Not only do I know what I want to study now, but I also have a pretty good knowledge about myself as person, how I view things,how I learn and what do I find interesting to learn.This is by far one of the greatest experiences I have ever had.Leonie is a wonderful person, very casual, open minded, helpful and full of advices.


Anke - Ouder

Het keuzeLAB heeft onze kinderen enorm geholpen om inzichtelijk te krijgen waar hun interesses, hun capaciteiten en hun behoeftes liggen hetgeen van zeer groot belang is bij het kiezen van en vervolgstudie.  De scherpe blik van Mimi, het vermogen om de pubers mee te krijgen en haar betrokkenheid hebben wij enorm gewaardeerd. Ik gun iedere puber deze kans!

Wendy - Ouder

Ik ben ontzettend blij dat wij het KeuzeLAB hebben ingeschakeld. Noah had geen idee welke vervolgopleiding hij wilde gaan doen. Door middel van 5 sessies is het Noah duidelijk geworden waar zijn interesses liggen. De manier van benadering sprak hem zeer aan (knap bij een puber). Hij is zelf tot een opleiding gekomen waar hij 100% achter staat. Ik wil het KeuzeLAB (Geerte)  enorm bedanken voor deze inspanning, zonder jouw hulp waren we nooit op deze studie gekomen.