Gijs  - kandidaat

Mijn ervaring bij Mimi was heel leerzaam. Mimi heeft mij geholpen met het zoeken naar de ideale studie voor mij en tijdens die zoektocht heb ik mezelf daarbij ook nog eens beter leren kennen. Door de kennis en ervaring van Mimi konden wij makkelijk de juiste stappen nemen om uiteindelijk de juiste studies voor mij te vinden en daar ben ik heel dankbaar voor.

 Annelou - Ouder

Mimi heeft onze zoon het afgelopen jaar begeleid in het kiezen van zijn vervolgstudie. Niet alleen stelt zij jongeren snel op hun gemak, maar ziet zij ook snel hun potentie. Als ouders vonden wij het vooral ook heel fijn dat toen onze zoon toch niet gelukkig was in de gekozen stad (wel de gekozen studie), Mimi er weer was voor hem om te helpen bij zijn nieuwe keuze. Met name ook omdat zij aangaf dat het oké was om te stoppen als je niet gelukkig bent.

Jet - Ouder

Met 2 zoons (resp. 19 en 18 jaar) heb ik afgelopen najaar verschillende KeuzeLAB trajecten bij Mimi doorlopen; mijn oudste zoon rondt zijn MBO-opleiding af en mijn middelste zoon doet eindexamen HAVO. Beiden ambiëren een HBO opleiding. Na de eerste kennismaking met Mimi waren ze allebei direct enthousiast om te starten. Gedurende een korte, intensieve periode zijn ze positief gemotiveerd met uiteenlopende opdrachten, onderzoeken en interviews. Door de verschillende methodes en invalshoeken, geeft de uitkomst een bijzonder 360 graden beeld over je kind, zijn talenten, interesses én valkuilen. Als ouder ben ik blij verrast met nieuwe inzichten wat betreft henzelf, maar ook qua mogelijke studies die wij niet kenden én de stimulans die de jongens hebben gekregen om zelf actief aan de slag te gaan met hun toekomst. Mijn jongste zoon (15 jaar) die betrokken was bij een van de opdrachten heeft nu al aangegeven dit later ook te willen!

Reinier - Teamleider 4 & 5 HAVO Fioretti College

De elevator pitch:
Aan het begin van het schooljaar slaan de leerlingen met de elevator pitch meerdere vliegen in één klap. De leerlingen houden een korte presentatie over waar hun passie ligt, ze ’s ochtends hun voor uit komen of waar ze trots op zijn. Op deze manier leren de leerlingen elkaar in zeer kort tijdbestek zeer goed kennen. Hiernaast denken ze ook na waar ze goed in zijn en wat hen motiveert. Een mooie eerste stap in hun studiekeuzeproces in de bovenbouw.

De pilot didactisch coaching:
Meer eigenaarschap bij de leerlingen door middel van coaching. Leerlingen die motivatie-problemen ervaarden doordat ze onvoldoende uitdaging vonden bij de reguliere stof, ze onvoldoende perspectief zagen of de studievaardigheden voor goede resultaten misten werden een periode van ongeveer 7 weken intensief gecoacht. Het resultaat leerlingen voelden zich veel meer gemotiveerd en waren in staat veel bewuster keuzes te maken in hun leerproces. In een op maat gesneden programma werden docenten geschoold om deze leerlingen coachend te begeleiden.

Roy - Kandidaat

KeuzeLAB heeft mij heel erg geholpen met het kiezen van eenvervolgopleiding. Daarnaast heb ik ook een veel beter zelfbeeld gekregen.
Mijn sterke kwaliteiten en struikelblokken werden aangekaart, waardoor ik vervolgens een top 15 kon maken van opleidingen die bij mij passen. Langzamerhand 
kwam er een top drie uit met uiteindelijk een opleiding die ik het leukst vond.

Alles is soepel en goed verlopen. Ik ben erg tevreden met mijn keuze dankzij de hulp van Leonie van KeuzeLAB. Zonder de hulp had ik namelijk de verkeerde keuze gemaakt.

Barbara - Ouder

Nadat onze dochter 2 maanden voor haar eindexamen volledig in paniek was omdat ze geen idee had welke hbo opleiding ze moest kiezen en ook geen tussenjaar wilde, hebben we contact gezocht met keuzeLAB. Leonie heeft ervoor gezorgd dat onze dochter weloverwogen al haar opties heeft bekeken en uitgezocht wat niet en wel bij haar past. Het heeft haar (zelf)inzicht gegeven en veel zelfvertrouwen. Het was voor ons als ouder verrassend om bepaalde kwaliteiten te ontdekken die tijdens het proces naar boven kwamen. Dochter ging van 'geen idee' naar tien mogelijke, naar vijf en drie potentiële 'kanshebbers'. Er was nog even lichte paniek toen zij uiteindelijk een keuze moest maken tussen twee overgebleven studie's, maar na de meeloop dagen heeft zij vol overtuiging haar keuze gemaakt.  Wat wij toch nog even lastig bleken te vinden is om dan uiteindelijk de keuze van je zoon of dochter te accepteren. Wanneer je als ouder een voorkeur hebt voor juist die andere studie... Je kind heeft met hulp van Keuzelab er in een paar weken hard naar toe gewerkt. Respecteer die keuze.

Carl - Kandidaat

Toen ik begon aan mijn traject bij KeuzeLAB dacht ik dat ik alleen zou leren welke studie het beste bij mij past. Tijdens het traject bleek dat Mimi vooral bezig is met haar gasten kennis te laten maken met zichzelf, waardoor de studiekeuze zoveel makkelijker wordt. Ik had voor het traject dezelfde studie in mijn gedachten als na het traject, maar door de sessies heen ben ik er steeds zekerder van geworden en heb ik veel geleerd over wie ik ben en wat mijn kwaliteiten zijn.

Marijke - Oprichtster van Cabral instituut

Leonie en Mimi hebben een oprechte interesse in de ander en weten dat om te zetten in een integer advies op maat. Ze nemen plezier en een open blik mee in hun contacten.

Artemis - Kandidaat

When I first knew about KeuzeLAB I didn't really feel that something like this would actually help he choose a bachelor degree, because that was then my main issue,I had no idea what I wanted to study.As it turned out it was more helpful than I had ever imagined.Not only do I know what I want to study now, but I also have a pretty good knowledge about myself as person, how I view things,how I learn and what do I find interesting to learn.This is by far one of the greatest experiences I have ever had.Leonie is a wonderful person, very casual, open minded, helpful and full of advices.


Anke - Ouder

Het keuzeLAB heeft onze kinderen enorm geholpen om inzichtelijk te krijgen waar hun interesses, hun capaciteiten en hun behoeftes liggen hetgeen van zeer groot belang is bij het kiezen van en vervolgstudie.  De scherpe blik van Mimi, het vermogen om de pubers mee te krijgen en haar betrokkenheid hebben wij enorm gewaardeerd. Ik gun iedere puber deze kans!

Wendy - Ouder

Ik ben ontzettend blij dat wij het KeuzeLAB hebben ingeschakeld. Noah had geen idee welke vervolgopleiding hij wilde gaan doen. Door middel van 5 sessies is het Noah duidelijk geworden waar zijn interesses liggen. De manier van benadering sprak hem zeer aan (knap bij een puber). Hij is zelf tot een opleiding gekomen waar hij 100% achter staat. Ik wil het KeuzeLAB (Geerte)  enorm bedanken voor deze inspanning, zonder jouw hulp waren we nooit op deze studie gekomen. 


Angela - Ouder (expat)

Met ons gezin wonen we al meer dan twintig jaar in het buitenland. Onze kinderen zijn in het buitenland geboren en getogen, maar willen wel graag in Nederland studeren. Wij merkten dat het een uitdaging was om in het aanbod van Nederlandse universiteiten, hogescholen en opleidingen te navigeren; er is zoveel veranderd sinds wijzelf studeerden. We zochten iemand die ons bij kon staan om de goede vervolgopleiding voor onze dochters te vinden. Daarbij leek een studiekeuzetraject ons sowieso een goed plan. Vooral ook om geen vervolgopleidingen over het hoofd te zien en een goede mogelijkheid te laten liggen. Daarnaast was het belangrijk dat degene goede kennis had van het schoolsysteem in het buitenland en hoe dat aansluit bij het Nederlandse Hogeschool of Universiteitssysteem. KeuzeLAB heeft deze kennis. Het studiekeuzetraject bij KeuzeLAB was een goede keuze; beide dochters van ons hebben een studie gekozen die hun goed bevalt. Een van onze dochters had al een studie in gedachten en werd door het doorlopen van het studietraject bevestigd in haar keuze. Onze andere dochter kwam door het studietraject achter bij bepaalde talenten die heel goed bij een opleiding aansluiten. Daarop was ze zelf niet gekomen; ze zocht het in een andere richting. Beide dochters hebben veel gehad aan het studiekeuzetraject en vonden het leuk om te doen. Ook na het studiekeuzetraject stond Mimi met raad en daad voor ons klaar. Tijdens de aanmelding/toelating konden we altijd voor vragen en raad terecht bij Mimi.