Achtergrond

Drs Mimi ter Haar (1969)

Na haar studie Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam werkte Mimi meerdere jaren als Human Resources manager in het bedrijfsleven om begin 2003 haar eigen coachingspraktijk te starten. Daar begeleidde zij, mede op basis van NLP technieken, kandidaten in het oplossen van loopbaanvraagstukken. In de praktijk blijkt dat een juiste studiekeuze en een realistisch zelfbeeld de kans op succes in de verdere loopbaan sterk vergroot.

Mimi vertaalt haar praktijkervaring en interesse in het werken met jongeren naar haar werk bij KeuzeLAB. Daarin staat de combinatie van ontwikkeling (leren) en actie (doen) altijd centraal en ligt het accent in haar werk op de interactie en persoonlijke begeleiding.

Drs Geerte Verhage (1970)

Na haar studies Facility Management (Hogeschool Diedenoort Wageningen) en Sociale Wetenschappen (Cultuur, Organisatie en Management aan de Vrije Universiteit Amsterdam) werkte Geerte binnen diverse commerciële- en managementfuncties in het bedrijfsleven.
Gedurende haar loopbaan gaf zij leiding aan meerdere teams en begeleidde in die rol collega’s bij de ontwikkeling van hun loopbaan. Zij ontdekte daarbij het belang van het coachen en het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling. Vaak hoorde zij de verzuchting “Had ik hier maar eerder bij stil gestaan, dan had ik andere (studie-)keuzes gemaakt”. In 2014 besloot Geerte, na 18 jaar bedrijfsleven, het roer om te gooien en haar hart te volgen om jongeren te coachen op weg naar volwassenheid. Daartoe heeft Geerte een opleiding tot Kindercoach bij BGL gevolgd en met succes afgerond.

De vraag “ Wie ben ik en wat wil ik nu echt?” is niet te beantwoorden door stil te zitten en na te denken. Daarvoor moet je zelf aan het werk. Het is een actief proces waarbij jij zelf aan het roer staat en Geerte jou graag begeleidt. Als je zicht hebt op jouw persoonlijke eigenschappen maak je (profiel- en studie-) keuzes die echt bij jou passen. En alleen dan kies je bewust!

Leonie de Lorijn (1977)

Na haar propedeuse Rechten te hebben gehaald aan de Universiteit van Amsterdam, kwam zij erachter dat de studie HBO communicatie meer bij haar paste.

Leonie is een doener die sterk gelooft dat de beste manier om te leren is door te ervaren. Na het afronden van deze studie werkte zij jarenlang als consultant bij een werving & selectiebureau. Vooral de coachende rol, haar kandidaten begeleiden met loopbaanvraagstukken, sollicitaties en de juiste baankeuze is wat haar het meeste aantrok in deze baan. De passie voor het werken met jongeren zat er echter al in en dus combineerde zij het consultancywerk met de opleiding tot jongerencoach bij BGL. Blijvend iets toevoegen aan de persoonlijke ontwikkeling van jonge mensen, is wat Leonie echt energie geeft. En deze energie straalt af op haar geliefde ‘klantjes’.